Dziś podam Wam przepis na super pastę, którą możecie wykorzystać do różnych przekąsek. Ja użyłam jej do bakłażana.Potrzebne będzie:1 bakłażan1 serek puszysty Almette1 ząbek czosnkusólpieprzpomidorpapryka w proszku chillizielona pietruszka do dekoracjiPrzygotowanieBakłażana myję i kroję go na długość na plastry. Następnie solę i dodaję pieprzu i każdy plaster podsmażam na patelni grillowej.W międzyczasie do serka Almette wyciskam ząbek czosnku dodaję sól, pieprz oraz papryczkę chilli. Wszystko mieszam i pasta gotowa.Pomidora kroję w plastry.Gdy bakłażan jest już podsmażony układam kolejno plastry i smaruję je pastą, a na pastę układam pomidora. I tak po kolei każdą warstwę.Następnie na koniec posypuję posiekaną drobno pietruszką i kroję na porcję.Szybkie i ciekawe. Życzę smacznego!!!!