Wykonanie
![](/Data/Images/www.wariatkawkuchni.pl\2015_slash_06_slash_salsa-mango/l/513969560.JPG)
Przepyszna salsa z
mango, orzeźwiająca, słodka a zarazem lekko pikantna. Dostałam ją do spróbowania przy grillu u znajomych, zaraz też dostałam zlecenie zrobienia jej do nachosów. Dziękuję B. za pomysł.Składniki:2 dojrzałe
mangopapryczka chili (malutki kawałek)
sok z limonkikolendra/pietruszka
czerwona cebulkaoliwa z oliweksól i
pieprzPrzygotowanie:Dojrzałe
mango kroimy, odcinamy od skórki, tniemy w kosteczkę, dodajemy
sok z limonki, pokrojoną drobno
cebulkę, posiekaną pietruszkę/kolendrę oraz
papryczkę chili, solimy dodajemy
pieprz i
oliwę z oliwek, całość mieszamy. Wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia. Salsa jest przepyszna, nadaje się do
mięsa (np.
karkówki), do
chleba (np. grillowanego), a także do nachosów. Jeśli chcecie zrobić z tego sos wystarczy
mango zblendować.
![](/Data/Images/www.wariatkawkuchni.pl\2015_slash_06_slash_salsa-mango/l/1782603065.JPG)
![](/Data/Images/www.wariatkawkuchni.pl\2015_slash_06_slash_salsa-mango/l/2007445697.JPG)
Smacznego