Wykonanie
Pikantny domowy
sos salsa (u mnie d o nachosów) można wykorzystać też do
mięsa.Składniki:2 średnie
pomidory (najlepiej polskie)zielona
ostra papryczka pepperoni1/2
cebuli (u mnie czosnkowa)
pietruszka /
kolendrasól,
pieprz1 łyżeczka
papryki wędzonej (słodkiej)Przygotowanie:
Pomidory nacinamy i parzymy gorącą
wodą (aby skórka łatwiej zeszła), kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki, następnie papryczkę kroimy na pół usuwamy pestki i siekamy razem z
natka pietruszki oraz
cebulką . Dodajemy wszystko do miseczki, sos doprawiamy
papryką wędzoną (słodką),
solą różową i
pieprzem. Można zblendować na bardziej gładką (ja tak zrobiłam, a ponad to gotowałam chwilę bo była zbyt wodnista następnie przełożyłam do wyparzonego słoiczka, zakręciłam wystudziłam i schowałam do lodówki gdzie czekała na zjedzenie). Smacznego