ßßß
Cookit - przepis na Sernik tradycyjny bez spodu
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sernik tradycyjny bez spodu
Składniki
Twaróg
Cukier
Wanilia
Śmietanka
Jajko
Cukier waniliowy
Masło
Margaryna
Bakalie
Morele suszone
Rodzynki
Orzechy laskowe
Migdały
Skórka pomarańczowa
Wykonanie
Jest to chyba najzwyklejszy sernik jaki można zrobić,a żeby było świątecznie dodałam różne
bakalie
.Składniki:750 g podwójnie zmielonego
twarogu
(można kupić już zmielony)2 łyżki budyniu bez
cukru
(
waniliowy
lub
śmietankowy
)6
jajek
16 g
cukru waniliowego
szklanka
cukru
(u mnie brązowy)250 g
masła
lub
margaryny
bakalie
(
morele suszone
,
rodzynki
,
orzechy laskowe
,
migdały
i
skórkę pomarańczową
)Przygotowanie:
Twaróg
przepuścić przez maszynkę,
żółtka
cukier
i
cukier waniliowy
i margarynę/
masło
utrzeć mikserem na pulchną masę, dodać
twaróg
i
budyń
(proszek). Z
białek
ubić pianę i wymieszać z masą
twarogową
. Tortownicę wysmarować tłuszczem lub papierem. Piec ok. 40 minut (do suchego patyczka) w nagrzanym piekarniku (temp. 180 st.) można polać roztopioną
czekoladą
. Aczkolwiek ja zostawiam tak jak upiekłam. Smacznego
Źródło:
http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/12/sernik-tradycyjny-bez-spodu.html
Przepisy powiązane
Sernik gotowany
Sernik gotowany
Sernik gotowany
PUSZYSTY SERNIK NA HERBATNIKOWYM SPODZIE
PUSZYSTY SERNIK NA HERBATNIKOWYM SPODZIE
Składniki powiązane (0)