ßßß Cookit - przepis na Sernik tradycyjny bez spodu

Sernik tradycyjny bez spodu

nazwa

Wykonanie

Jest to chyba najzwyklejszy sernik jaki można zrobić,a żeby było świątecznie dodałam różne bakalie.
Składniki:
750 g podwójnie zmielonego twarogu (można kupić już zmielony)
2 łyżki budyniu bez cukru (waniliowy lub śmietankowy)
6 jajek
16 g cukru waniliowego
szklanka cukru (u mnie brązowy)
250 g masła lub margaryny
bakalie (morele suszone, rodzynki, orzechy laskowe, migdały i skórkę pomarańczową)
Przygotowanie:
Twaróg przepuścić przez maszynkę, żółtka cukier i cukier waniliowy i margarynę/ masło utrzeć mikserem na pulchną masę, dodać twaróg i budyń (proszek). Z białek ubić pianę i wymieszać z masą twarogową. Tortownicę wysmarować tłuszczem lub papierem. Piec ok. 40 minut (do suchego patyczka) w nagrzanym piekarniku (temp. 180 st.) można polać roztopioną czekoladą. Aczkolwiek ja zostawiam tak jak upiekłam. Smacznego
Źródło:http://www.wariatkawkuchni.pl/2014/12/sernik-tradycyjny-bez-spodu.html