ßßß
Regułą już się stało że co jakiś czas serwuję coś pikantnego aby wyostrzyć smaki, poprawić sprawność działania tarczycy, itd. ... Tym jednak razem pomysł padł na schabowego i pikantnym pesto z własnoręcznie robionych w zeszłym roku suszonych pomidorów.Składniki :4 kotlety schaboweopakowanie (9szt) szynki szwarcwaldzkiejsól, pieprz0,5 l bulionuPesto z suszonych pomidorówPrzygotowanie :Kotlety rozbijam i smaruję przygotowanym wcześniej pesto z suszonych pomidorów . Zwijam je w roladki a następnie każdą roladkę zawijam w 2 plasterki szynki szwarcwaldzkiej i spinam wykałaczką. Podsmażam krótko z każdej strony na symbolicznej ilości oliwy z oliwek a następnie zalewam ok 250 ml bulionu i duszę. Jeśli trzeba to dolewam bulionu.Gotowe pokroiłem w różnej wielkości skośne kawałki i podałem.Do reszty wywaru na patelni dolałem resztę bulionu, zagotowałem i przy pomocy mąki zrobiłem pyszny sos.
