Wykonanie
Ostatnio zostało mi sporo
mięsa z rosołu i dodatkowo opróżniłam zamrażarkę. Z
mięsa postanowiłam zrobić krokiety. Mnie wyszło 11 krokietów z dużą ilością
mięsa. Krokiety wyszły rewelacyjne.Składniki:naleśniki1,5 kg ugotowanego
mięsa (z
kaczki, perliczki,
indyka i
wołowiny)1 , 5 szklanki rosołu2
cebulewarzywa z rosołu (
pietruszka,
seler i odrobina
marchewki)
sólpieprzWykonanie:
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na
oleju.
Cebulę,
mięso i warzywa zmielić.Do
mięsa z warzywami dodać rosół, doprawić
solą i
pieprzem, wszystko wymieszać.Naleśnik rozłożyć na talerzu, na środku naleśnika ułożyć farsz, brzegi naleśnika zagiąć a następnie zwinąć krokiety.Krokiety opanierować w
jajku i
bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym
oleju ze wszystkich stron.