Wykonanie
Składniki(na 2 porcje)- kawałek
imbiru,- ½
cytryny (ok. 40g),- łyżeczka
miodu (ok. 12g),- 2 szklanki ciepłej
wody (ok. 0,5 l)Sposób przygotowania1. Obieramy
imbir i kroimy na cienkie platerki.2. Do ciepłej
wody dodajemy
imbir,
miód i
sok z cytryny.
Napój imbirowy jest bogaty w:- substancje przeciwbakteryjne, pochodzące z
miodu- substancje przeciwzapalne i przeciwwymiotne, pochodzące z
imbiru.Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 250 mlEnergia: 23 , 0 kcal
Białko: 0,1 gTłuszcze: 0 , 00 , 0 gWęglowodany: 5 , 7 gBłonnik pokarmowy : 0 , 2 gSmaczneg o i zdr o we goTrójko lorowa Tę cza