ßßß Cookit - przepis na Sok marchwiowo-jabłkowy

Sok marchwiowo-jabłkowy

nazwa

Składniki

Wykonanie

Składniki
(na 4 porcje)
- 1 kg marchwi,
- 1 kg soczystych jabłek.
Sposób przygotowania
1. Obieramy marchewkę i kroimy na drobniejsze części.
2. Jabłka kroimy na ćwiartki i wydrążamy gniazda nasienne.
3. Jabłka i marchewkę wkładamy do sokowirówki i wyciskamy sok.
Sok marchwiowo- jabłkowy jest bogaty w:
- β-karoten, który jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo i zapobiega procesom starzenia się.
Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 200 ml
Energia: 88 kcal
Białko: 1,0 g
Tłuszcze: 0 , 4 g
Węglowodany: 24 , 2 g
Błonnik pokarmowy : 0 , 00 , 0 g
Smaczneg o i zdr o we go
Trójko lorowa Tę cza
Źródło:http://trojkolorowakuchnia.blogspot.com/2014/10/sok-marchwiowo-jabkowy.html