ßßß
Jedna gruszka, jedno jajko, trochę masła oraz kakao i deser dla dwóch osób gotowy! Nie ma chyba nic lepszego i prostszego (no dobra, coś się pewnie znajdzie) niż gruszki pod czekoladowym ciastem według przepisu Nigelli Lawson. Przygotowanie tego deseru, nie zajmie Wam więcej niż rozgrzanie piekarnika.składniki:1 duża gruszka1 jajko60 g maki50 g cukru75 g masła10 g kakao1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoGruszkę obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kawałki i ułożyć w kokilce posmarowanej masłem. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać lub zmiksować na gładka masę. Gotowe ciasto wyłożyć na gruszki w foremkach. Deser piec 30 minut w 200 º C. Po tym czasie wyjąć pudding i odstawić do przestudzenia na ok. 5-10 minut. Podawać z lodami lub bitą śmietaną.Smacznego! :)