Wykonanie
Dziś prezentuję kolejne śniadanie na słodko. Składniki i wykonanie zbliżone są do wcześniej opisanych tostów francuskich. Do tego śniadania również użyłem lekko czerstwego
pieczywa,
chałki oraz
rogala i nadziałem je
czekoladą a na koniec usmażyłem. Przysmak ten można podawać na śniadanie, ale chyba lepiej sprawdzi się jako podwieczorek, bo chyba za dużo w nim pustych kalorii jak na rozpoczęcie dnia. Chociaż z drugiej strony,
czekolada ma w swoim składzie tak drogocenne
kakao ;)
składniki:świeże lub lekko czerstwe
pieczywotabliczka
czekolady słodkiej lub gorzkiej
jajkomasło do smażenia
Pieczywo pokroić w grube kromki. Naciąć z
boku ostrym nożem i włożyć do środka kostkę/i
czekolady (w zależności od wielkości kromki). Całość obtoczyć w roztrzepanym
jajku.
Masło rozgrzać na patelni i smażyć na nim kromki, aż
czekolada stanie się płynna, a
pieczywo nabierze złotego koloru. Podawać ciepłe.Smacznego! :)