Zawsze na święta.Składniki:mleko 1 lśmietana 36% 1 ljaja 5masło 1cukier puder 1 szklankaherbatniki 7 paczekkakaopolewa czekoladowaWykonanie:Z mleka, śmietany i roztrzepanych jaj ugotować twaróg (mieszać, by się nie przypalił). Odcedzić i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem, dodawać twaróg po łyżce, ucierać. Podzielić na 2 części i do jednej dodać kakao. Herbatniki (1/3 porcji)(przez sekundę można zanurzyć w mleku lub serwatce powstałej z gotowania twarogu; zbyteczne, jeśli krem jest luźny) układać 3 w poziomie na celofanie lub folii aluminiowej. Wyłożyć na nie białą masę, a na niej ułożyć herbatniki po 3 pionowo.Wyłożyć masę kakaową (na środku można ułożyć przesmażone wisienki bez pestek).Złożyć w trójkąt. Polać polewą czekoladową i schłodzić. Podawać następnego dnia.Kolejność kolorów zależy od naszego upodobania.