Wykonanie
Tym razem znowu tworzyłam w kuchni niestworzone rzeczy, łączyłam różne smaki i w
sumie wyszło coś ciekawego;)Oczywiście lepsze było 2 dnia po odgrzaniu w mikrofalówce i polaniu
ketchupem ale i świeże smakowało super :P
Składniki:
kaszanka ok 200-300g
cebula 2 szt.
ciasto francuskie 1 op
ser żółty ok 4 plasterków (na 16 kieszonek)łyżeczka
masłaczosnek granulowany,
sól,
pieprz ziołowyPrzygotowanie:
Kaszankę obrać z flaka i pokroić w drobne kawałki.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Ser pokroić na 4 części.Na patelnię wrzucić łyżkę
masła i zeszklić
cebulę, następnie dodać
kaszankę i
przyprawy.
Ciasto francuskie pokroić w prostokąty (musi być parzysta ilość). Ja kroje na ok 16.Na ciasto położyć łyżeczkę farszu, przykryć drugim kawałkiem, dokładnie skleić wszystkie boki, a na wierzch położyć kawałki
sera żółtego.Wstawić do piekarnika na ok 15-20 minut przy temp 200st C. Ciasto musi się zarumienić a
ser stopić.Podawać z
ketchupem lub innym sosem na wierzchu.Smacznego