Wykonanie
Czasami mamy ochotę zjeść bardziej tradycyjny obiad w którym będą kotlety i na przykład
ziemniaki z surówką. Dzisiaj zatem przepis na mielone kotlety warzywne.Składniki:- Warzywa na patelnię - 1 opakowanie-
Bułka tarta - 3-4 łyżki-
Jajko - 1 sztuka-
Olej rzepakowy - do smażenia-
PrzyprawyPrzygotowanie:Warzywa na patelnię smażymy aż warzywa będą al dente. Następnie mielimy je w maszynce do mielenia. Do zmielonych warzyw dodajemy 1 całe
jajko oraz 3 - 4 łyżki
bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem lub tak jak ja
Vegetą Natur. Z powstałej masy formujemy kotleciki które smażymy w dwóch stron na mocno rozgrzanej patelni. Smacznego.