ßßß
Śpieszę także Wam Kochani donieść, że od teraz będę miała dla Was nie tylko pyszne przepisy ale i ładne zdjęcia ;). Era zdjęć robionych telefonem na moim blogu przechodzi do historii. Po długich namysłach i rozważaniach co kupić zostałam posiadaczką nowego aparatu - bezlusterkowca Olympusa. Jeszcze nie poznałam jego wszystkich zalet i wad, ale mogę z całą pewnością stwierdzić, że to była dobra inwestycja.A teraz pora na przepis :)Biszkopt:3 jajka3/4 szkl cukru1 łyżeczka octu1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/3 szkl mąki pszennej1/3 szkl mąki ziemniaczanejBiałka ubijamy na sztywno, dodajemy partiami cukier, następnie ocet, żółtka, mąki i proszek do pieczenia. Całość pieczemy ok 30 minut w 180 st. CMasa:1 litr mleka1 szklanka kaszy manny1 szklanka cukru1 kostka masła2 galaretki truskawkoweok 1/2 kg truskawek i jagódGalaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Zagotowujemy mleko z cukrem i masłem, do wrzącego wsypujemy kaszę mannę i cały czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Masę studzimy, a następnie rozsmarowujemy na biszkopcie. Układamy na niej owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.Smacznego


