Wykonanie
Dziś przedstawiam pomysł na szybki i bardzo smaczny, a jednocześnie efektowny obiad - są to roladki drobiowe ze
szparagami. Pyszne, zdrowe i lekkie danie, które z pewnością wszystkim zasmakuje. Ponieważ zbliża się sezon na
szparagi pomyślałam, że przyda się taka oto inspiracja.
Składniki :3-4
piersi z kurczaka lub
indyka (ładne, zgrabne i równe)pęczek
zielonych szparagów2 łyżki
serka Philadelphiazielone pesto
sól,
pieprzPrzygotowanie :
Filety z piersi kurczaka lub
indyka rozbić na w miarę cienkie kotlety. Kotlety oprószyć
solą i
pieprzem, posmarować
serkiem Philadelphia, nałożyć niewielką ilość zielonego pesto, następnie położyć 3
szparagi,
mięso zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20 minut lub do czasu aż
mięso będzie upieczone, a
szparagi miękkie. Podawać z ulubioną surówką, u mnie
sałatka z zielonego
ogórka z
jogurtem z dodatkiem sosu sweet
chilli (pychotka).
Smacznego!