Wykonanie
            Dziś polecam pyszne, warzywne danie kuchni tajskiej, które zadowoli zarówno mięsożerców, jak wegetarian. Smaczne, aromatyczne i lekkie danie, z mnóstwem wspaniałych, sezonowych warzyw i cudownych przypraw.

Składniki :250g noodli jajecznych2 
marchewki1 łodyżka 
selera naciowego1 średnia 
cukinia1 
czerwona papryka1 czerwone 
chilikawałek świeżego 
imbiru1 ząbek 
czosnku1,5 łyżeczki 
przyprawy 5 smaków0,5 łyżeczki 
cynamonu4 łodygi 
dymki2 łyżki 
sosu sojowego2 łyżki 
wodyolej do smażeniaewentualnie inne dowolne warzywa np. 
pieczarki, 
kiełki fasoli, 
pędy bambusa, 
groszek cukrowy, itp.

Przygotowanie :Noodle przygotuj wg instrukcji na opakowaniu. Odcedź i odstaw.
Marchewkę i 
selera pokrój w zapałki, 
cukinie w cienkie półkrążki, 
paprykę w paski.W woku rozgrzej 
olej, przesmaż na nim 
imbir starty na tarce, 
czosnek pokrojony w plasterki oraz drobno pokrojone 
chili. Dodaj pokrojone warzywa oraz 
przyprawę 5 smaków i 
cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i smaż przez chwilę. Dodaj 
dymkę pokrojoną w plasterki, noodle i wymieszaj, aby dobrze połączyły się z warzywami. Dolej 
wodę i 
sos sojowy, ponownie zamieszaj, smaż jeszcze przez chwilę i natychmiast podawaj. W razie potrzeby można indywidualnie doprawić 
chili i/lub 
sosem sojowym.



Smacznego !
