ßßß Cookit - przepis na Muffiny z ciecierzycy i fasoli bez mąki i jajek

Muffiny z ciecierzycy i fasoli bez mąki i jajek

nazwa

Wykonanie

Bardzo kremowe, lekko wilgotne w środku muffiny, które po prostu rozpływają się w ustach pyszne warzywa strączkowe w połączeniu z serem feta i jogurtem naturalnym tworzą niezwykle smaczne danie.
Składniki:
- puszka fasoli białej
- puszka cieciorki
- ser feta ok 200 g
- pół małego jogurtu naturalnego
- pieprz, czosnek w proszku
Przygotowanie:
Zmiksować blenderem cieciorkę i fasole razem z fetą i jogurtem, doprawić do smaku przełożyć do papierowych foremek do muffin i wyłożyć na blaszkę do muffin, piec ok 40 minut w 160 stopniach.
Jeśli chcecie, żeby muffiny były bardziej zwarte i suche można dodać mąkę i jajko, chociaż mi najbardziej smakują w takiej wersji.
Źródło:http://zdrowavegekuchnia.blogspot.com/2015/05/muffiny-z-ciecierzycy-i-fasoli-bez-maki.html