Wykonanie
Na stronie internetowej Kukbuk-a - magazynu kulturalno-kulinarnego był organizowany konkurs. Odbywał się z okazji premiery książki Beaty Sadowskiej "I jak tu nie jeść". Nagrodami było sześć podwójnych zaproszeń na warsztaty z Beatą Sadowską, jedno takie zaproszenie udało mi się wygrać :) Jako, że było podwójne, zaprosiłem Martę z
Bazyliowego Musu, która jest autorką zdjęć w relacji :)


Warsztaty odbyły się w warszawskim salonie
Miele. Co ciekawe 1,5 tygodnia wcześniej podczas Warszawskich Targów Książki, kupiłem książkę Beaty Sadowskiej, a w dedykacji napisała mi
między innymi "Do zobaczenia w kuchni", nie podejrzewałem wtedy, że 10 dni później, spotkamy się w kuchni na wspólnym gotowaniu :)


Na warsztatach ostatecznie było 10 osób, część dań robiliśmy w 2 osoby, część w grupach po 4, jako, że nie było 12 osób, ja z Martą radziliśmy sobie we dwójkę :)


Robiliśmy przepisy z książki Beaty Sadowskiej "I jak tu nie jeść" :
imbirowo -
kokosowe lody z czarnym
sezamemhummus z pieczoną
paprykąburakowy kremzielone
curry z
mango i
nerkowcami

Było bardzo smacznie i panowała świetna atmosfera. Przy zielonym
curry postałem przy patelni chyba za cały rok :D , ale było świetnie :)Po gotowaniu usiedliśmy wszyscy przy
stole i był czas na degustację i rozmowy :)Na zakończenie od
Miele, każdy zwycięzca dostał po świetnej książce kucharskiej Świat Kulinarnych Inspiracji :)

Dziękuję Kukbuk i
Miele za świetnie zorganizowane warsztaty, a uczestnikom za miłe towarzystwo.Pozdrawiam wszystkich uczestników jak i czytelników :)Adam