ßßß
Składniki :1 krążek 120g sera camembertkilka truskaweklistki świeżej miętyPrzyprawy :pieprz czarny
Camembert odwijamy z papierka i kładziemy na folii aluminiowej w parowarze na 1 poziomie. Zalewamy pojemnik na wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 10 minut.Truskawki myjemy i kroimy na pół. Wrzucamy do pojemnika na ryż lub pojemnika do przechowywania żywności odpornego na wysokie temperatury i wkładamy na 2 poziom parowaru na 5 minut przed końcem parowania sera. Listki świeżej mięty myjemy, osuszamy i kroimy.
Kiedy parowar się wyłączy krople wody, które się pojawią na powierzchni sera, możemy zgarnąć silikonową łopatką i wykorzystać ją do przełożenia camembert na talerz. Nakładamy na niego ciepłe truskawki, posypujemy całość pieprzem i świeżą miętą.
Czekam na Wasze komentarze, spostrzeżenia czy uwagami, a także na zdjęcia Waszych potraw, no i oczywiście o informację czy według Was jest to danie, czy nie :)Pozdrawiam i smacznegoAdam