Wykonanie
Poprzedni mój przepis na
camembert z
gruszką wielu z Was robiło, choć nie wszyscy za tym
serem przepadali, to wszystkim smakowało, przynajmniej tym co do mnie pisali :D Także postanowiłem zrobić kolejną jego wersję, tym razem z
truskawkami :)Bardzo proste i szybkie danie do wykonania :) Chociaż według jednej Pani "danie" to za duże słowo na to co widzicie na talerzu :D Przynajmniej tak przeczytałem u siebie na FB jak wstawiłem 2 dni temu zdjęcie :D A Wy co myślicie ? Czy jak się łączy 2 składniki, przygotowuje w parowarze plus
przyprawia i dodaję
zioła to jest "danie" czy nie ? ;)

Składniki :1 krążek 120g
sera camembertkilka
truskaweklistki świeżej
miętyPrzyprawy :
pieprz czarny
Camembert odwijamy z papierka i kładziemy na folii aluminiowej w parowarze na 1 poziomie. Zalewamy pojemnik na
wodę wrzątkiem i włączamy urządzenie na 10 minut.
Truskawki myjemy i kroimy na pół. Wrzucamy do pojemnika na
ryż lub pojemnika do przechowywania żywności odpornego na wysokie temperatury i wkładamy na 2 poziom parowaru na 5 minut przed końcem parowania
sera. Listki świeżej
mięty myjemy, osuszamy i kroimy.

Kiedy parowar się wyłączy krople
wody, które się pojawią na powierzchni
sera, możemy zgarnąć silikonową
łopatką i wykorzystać ją do przełożenia
camembert na talerz. Nakładamy na niego ciepłe
truskawki, posypujemy całość
pieprzem i świeżą
miętą.

Czekam na Wasze komentarze, spostrzeżenia czy uwagami, a także na zdjęcia Waszych potraw, no i oczywiście o informację czy według Was jest to danie, czy nie :)Pozdrawiam i smacznegoAdam