Wykonanie
Dziś kolejna propozycja obiadowa :) Poprzedni mój
schab w musztardzie, bardzo się Wam spodobał, także dziś kolejna wersja
schabu, tym razem z zakupioną na targach Regionalia,
żurawiną w miodzie :) Długiego wstępu dziś nie będzie, więc przechodzimy od razu do składników i przepisu :)

Składniki :2 plastry
schabusok z 1/2
cytryny3
ziemniakiszczypiorek2 łyżeczki
żurawiny w miodzie
Przyprawy :
pieprz czosnkowykoperek suszony
Schab myjemy, odsączamy
wodę i przekładamy na głęboki talerz. Polewamy
sokiem z cytryny i obtaczamy w nim każdy plaster.Przyprawiamy z obu stron
pieprzem czosnkowym i wcieramy w
mięso 2 łyżeczki
żurawiny w miodzie. Odstawiamy plastry
schabu na godzinę.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry oraz posypujemy
koperkiem suszonym.Plastry
schabu układamy na folii aluminiowej na 1 poziomie parowaru,
ziemniaki również na folii na 2 poziomie.Pojemnik na
wodę zalewamy wrzątkiem i włączamy parowar na 25 minut.
Szczypiorek w tym czasie myjemy i kroimy.

Gdy parowar się wyłączy nakładamy wszystko na talerz, a
schab posypujemy
szczypiorkiem. Tym razem zrobiłem
ziemniaki tłuczone i umieściłem w formie i posypałem później jeszcze na wierzch
suszonym koperkiem, ale równie dobrze możecie tego nie robić i podać w plastrach :)Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznegoAdam