Wykonanie
Może nie należy do najlżejszychale taaaaka pyszna, że warto zgrzeszyć :) :)Składniki (2 porcję)~2 duże
cebulę~2 łyżki
masła~2 ząbki
czosnku~2 szklanki
bulionu wołowego~50 ml
wina wytrawnego~łyżeczka suszonego
tymianku~szczypta
gałki muszkatołowej~2 kromki z
bagietkimożna skorzystać z przepisu~10 g
sera, np
cheddarWykonanie:Na patelni rozpuszczamy
masło i na nim smażymy pokrojone w piórka
cebulei posiekany
czosnek. Gdy
cebula się zeszkli dodajemy
wina i czekamy aż odparuję,następnie dodajemy
rozmaryn, gałkę i zalewamy
bulionem.Nastawiamy piekarnik na 180 stopni i wkładamy tam parę kromek
bagietkiaby zrobić z nich grzanki.Zupę gotujemy przez chwilę, aż składniki się połączą.Przelewamy zupę do pojemników żaroodpornych, układamy na wierzchu
bagietkę,posypujemy
serem i zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia
sera- jakieś 10 minutek