Wykonanie
Czemu wspomnienie lata?A dlatego,że ciasto piekłam w szczycie sezonu
truskawkowego i po sfotografowaniu dopiero teraz,gdy jesień już nastała,doczekało się swojej prezentacji. Można je piec z
truskawkami lub
malinami.Jest smaczne dlatego mimo opóźnienia zdecydowałam się je umieścić na blogu.
porcja na keksówkę:po 12,5 dkg
masła i
cukru2
jajka3 dojrzałe
banany22,5 dkg
mąki samorosnącej1/2 łyżeczki
sody15 dkg
truskawekMasło ucieram z
cukrem na jednolitą masę.
Jajka roztrzepuję widelcem i mieszam z rozgniecionymi
bananami i dodaję do utartego
masła,następnie dodaję
mąkę i
sodę,mieszam.Oczyszczone i umyte
truskawki odsączam i dodaję do ciasta(przekrawam na pół,jeśli są duże).Piekę 35-40 min.(do suchego patyczka)w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Smacznego!!!