Wykonanie
            Po spróbowaniu 
ryby na ostro,która bardzo nam smakowała,postanowiliśmy,że piątkowe obiady rezerwujemy dla dań 
rybnych-dziś 
dorsz w wersji mniej pikantnej,ale z wyrazistym smakiem 
papryki,
pomidorów,przełamane smakiem 
wytrawnego wina.

35-40 dkg 
dorsza - u mnie mrożone filety1,5 
czerwonej papryki1,5 pomarańczowej 
papryki1 
cebula1 ząbek 
czosnku1/4 łyżeczki suszonych 
płatków chili1 łyżeczka 
słodkiej papryki60 ml białego 
wytrawnego winakilka 
pomidorków koktajlowych1 łyżka 
koncentratu pomidorowegonatka pietruszkioliwa do smażenia
Papryki kroję na ćwiartki,oczyszczam z pestek i grilluję(na najwyższej mocy)skórką do góry,aż ściemnieje.Następnie wrzucam je do woreczka foliowego,a jak ostygną zdejmuję skórkę i kroję 
papryki na paski.Na głebokiej patelni rozgrzewam 
oliwę,dorzucam pokrojoną w kostkę 
cebulę,a jak będzie szklista dodaję przeciśnięty przez praskę 
czosnek,
paprykę w proszku,
płatki chili,podsmażam minutkę i dolewam 
wino,po chwili dodaję 
rybę,
pomidorki,koncentrat i duszę,aż 
ryba będzie miękka.Na koniec dodaję posiekaną 
natkę pietruszki.Smacznego!!!