ßßß Cookit - przepis na Chrzan - delikatny jak krem :)

Chrzan - delikatny jak krem :)

nazwa

Wykonanie

Moja propozycja jest dla tych,którzy lubią smak chrzanu,ale niekoniecznie mają ochotę na wyciskającą łzy wersję:) Chrzan,bardzo delikatny w smaku,nadaje się jako dodatek do wędlin,jajek na twardo,mięs na zimno.Można przechowywać go w lodówce,w zakręconym słoiczku.Najlepszy byłby oczyszczony korzeń chrzanu,starty na tarce,drobno,jak na ćwikłę i sparzony.Ale jeśli mamy do dyspozycji tylko kupny w słoiczku,ja właśnie z takiego korzystam,to powinien to być chrzan dobry gatunkowo tzn.taki,który ma jak najmniej dodatków w postaci mleka w proszku itp. Chodzi o to,by przyrządzić krem z ostrego chrzanu.
2-3 słoiczki wielkości,jak na dżem,ostrego chrzanu
4 całe jajka
2 łyżki masła
sól i cukier do smaku
Wszystkie składniki przekładam do garnka i mieszając,prażę ok.20 min.i mam gotowy do jedzenia chrzan po wystudzeniu.Pozostałą część schłodzonego chrzanu przekładam z powrotem do słoiczków,zakręcam i przechowuję w lodówce na później.Smacznego!!!
Źródło:http://agusiowegotowanie.blogspot.com/2013/04/chrzan-delikatny-jak-krem.html