Uwielbiam połączenie gruszek, orzeszków ziemnych i czekolady. Postanowiłam upiec coś z tymi składnikami i padło na brownie. To ciasto w takim wydaniu smakuje wyśmienicie. Jest bardzo szybkie w przygotowaniu i po prostu nietrudne. Polecam!/kwadratowa blaszka o boku 23 cm/200g gorzkiej czekolady1/3 szklanki cukru trzcinowego2/3 szklanki mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanej3 jajka200g masła3 średnie gruszki1/2 szklanki orzeszków ziemnychMasło rozpuścić w rondelku z 2 czekoladami. Ostudzić. W misie miksera zmiksować jajka z cukrem. Dodać do nich chłodną masę czekoladową. Zmiksować. Wsypać mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować do dokładnego połączenia się składników. Dodać orzeszki ziemne. Wymieszać. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać do niej ciasto. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na niewielkie kawałki gruszki. Piec przez około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Po tym czasie wyjąć ciasto. Pozostawić na mniej-więcej 30 minut (do ostygnięcia).Smacznego!