Wykonanie
Grillowana
cukinia2
młode zielone
cukinie2
młode żółte
cukinie5 łyżek
oliwy z oliweksos
piri piri2 ząbki
czosnku wyciśnięte przez praskę1/3 łyżeczki
ostrej papryki w proszku
sól morskapieprz czarnyWszystkie składniki marynaty wymieszać. Warzywa pokroić wzdłuż na pół, następnie połówki na 3 części. Pędzelkiem nałożyć marynatę na kawałki
cukinii. Piec na tackach około 40 minut na grillu.Jeżeli chcemy, aby skórka
cukinii była bardzo delikatna, a na grillu spędziła mniej czasu, to polecam lekko ją podpiec na patelni grillowej (wtedy przed ułożeniem na grillu znowu posmarować marynatą) i piec 30 minut.Podawać do
mięs lub jako samodzielną przekąskę.
Miłego grillowania!