ßßß Cookit - przepis na Kończymy sezon! Cukinia z grilla

Kończymy sezon! Cukinia z grilla

nazwa

Wykonanie

Grillowana cukinia
2 młode zielone cukinie
2 młode żółte cukinie
5 łyżek oliwy z oliwek
sos piri piri
2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku
sól morska
pieprz czarny
Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Warzywa pokroić wzdłuż na pół, następnie połówki na 3 części. Pędzelkiem nałożyć marynatę na kawałki cukinii. Piec na tackach około 40 minut na grillu.
Jeżeli chcemy, aby skórka cukinii była bardzo delikatna, a na grillu spędziła mniej czasu, to polecam lekko ją podpiec na patelni grillowej (wtedy przed ułożeniem na grillu znowu posmarować marynatą) i piec 30 minut.
Podawać do mięs lub jako samodzielną przekąskę.
Miłego grillowania!
Źródło:http://enunplato.blogspot.com/2013/09/konczymy-sezon-cukinia-z-grilla.html