Wykonanie
przepis:100g ugotowanej
fasoli (u mnie czerwona)średni dojrzały
bananłyżka
siemienia lnianegokopiasta łyżka
mąki żytniejłyżka
wody z kewry* (podobne zastosowanie jak
woda różana)
brzoskwiniaodrobina suszonej lawendyszczypta
sody oczyszczonej i
proszku do pieczeniaFasolę dokładnie opłukałam i zmiksowałam z
bananem i
siemieniem lnianym. Dodałam
wodę z kewry,
mąkę, lawendę, proszek,
sodę i wmieszałam do masy.
Brzoskwinię pokroiłam w kostkę. Połączyłam z masą, przełożyłam do naczynka do zapiekania. Piekłam w 180 stopniach 30 minut.Dziwnie tak jeść w samotności. Brakuje kilku par rąk przebierających w tej samej misce. Ale staram się wracać do ciepłych myśli, przemycając suszoną lawendę z uprawy Gosi i niecierpliwie wyczekując niedzieli.pytania?-ASKinstagramMiłego dnia!