Wykonanie
przepis:2
jajkałyżka
mąki orkiszowejłyżka
mąki kokosowej2 łyżki
mlekaszczypta
soli, gałka muszkatałowacoś do natłuszczenia patelnido podania:
jogurt naturalnygranatmiódpłatki migdałowewiórki kokosoweBiałka ubić na sztywną pianę ze szczyptą
soli. Dodać
żółtka, przesianą
mąkę i
mleko. Wymieszać delikatnie na gładką masę. Doprawić
gałką muszkatałową i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni pod przykryciem. Kiedy omlet się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilkę. Podawać z ulubionymi dodatkami.Weekend rozpoczynam omletem. Ulubionym-
biszkoptowym!I naprawdę nie spodziewałam się takiej pogody po wczorajszych mgłach. Za oknem słońce, aż chce się wyjść!No i dziś korzystam i
jadę do babci :)Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Uśmiecham się coraz bardziej szczerze i coraz szerzej. A ludzie którzy mnie otaczają są niezastąpieni. Wam też życzę, żeby taki humor Was nie opuszczał :)No i blogger doszedł do siebie!pytania?-ASKinstagramMiłego weekendu! :)