ßßß

W końcu kupiłam karob. No i dziś się w nim zakochałam! Cudowny, lekko karmelowy smak. No i wyszło jedno z lepszych ostatnio połączeń! Na dobry początek weekendu :)przepis:45g płatków owsianychpół cukinii3/4 szklanki płynów (u mnie woda i mleko)kopiasta łyżeczka karobułyżeczka miodu2 śliwkiłyżeczka jagód gojisuszona figałyżeczka syropu klonowegołyżeczka tahinido obsypania: ziarenka "Słoneczne Pola"W garnuszku zagotowujemy mleko/wodę, wsypujemy płatki owsiane i ścieramy cukinię na tarce. Czekamy aż zgęstnieje, dodajemy miód i karob i mieszamy. Jagody goji zalewamy wodą, a śliwki dusimy z dodatkiem syropu klonowego. Figę kroimy na małe kawałeczki (drugą można zostawić do podania). Owsiankę blendujemy, dodajemy pokrojoną figę, przekładamy do miseczki. Podajemy ze śliwkami, jagodami goji, ziarenkami i tahini.Po wymieszaniu smaki się cudownie łączą!pytania?-ASKinstagramUdanego piątku :)