ßßß
Składniki:kostka masła2 gorzkie czekolady dobrej jakościłyżeczka cukru waniliowego2 łyżeczki cynamonu200 g mąki300 g cukru4 jajka100 g orzechówłyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie: Masło rozpuścić w rondelku, ściągnąć z ognia i dodać do niego połamaną czekoladę, mieszać do czasu, aż się rozpuści. W misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę. W osobnym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki tj. mąkę, proszek do pieczenia , cynamon, i cukier waniliowy. Do masy jajecznej dodać suche składniki, dokładnie wymieszać, następnie dodać masę czekoladową, wymieszać. Na sam koniec do ciasta dodać pokrojone na mniejsze kawałki orzechy włoskie, delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (20 x 30 cm) i piec przez 15 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie ciasto wyciągnąć z piekarnika, wystudzić i najlepiej na całą noc włożyć do lodówki.Smacznego ;)