ßßß Cookit - przepis na Pstrąg z grilla

Pstrąg z grilla

nazwa

Wykonanie

Dziś obok mięsa grillujemy rybę a konkretnie pstrąga.
Składniki:
-świeże patroszone pstrągi
-biała i czerwona cebula
-sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
-masło
Ryby myjemy i dokładnie osuszamy.
Od środka i na zewnątrz przyprawiamy solą i pieprzem.
Cebulę kroimy w plastry.
Do środka dajemy czosnek niedźwiedzi i ok. 1 dkg masła.
Na folii aluminiowej układamy krążki cebuli, na nich rybę i na wierzch również cebulę.
Ryby zawijamy w podwójną folię aluminiową i pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.
Układamy na tackach aluminiowych i grillujemy na delikatnym żarze ok. 45 minut.
Od czasu do czasu ryby należy odwrócić.
Rozwijamy z folii i gotowe.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2015/07/pstrag-z-grilla.html