W tym daniu bazę stanowią świeże udka z kurczaka, ale całego smaku nadaje marchewka z cebulką.Składniki:-10 udek z kurczaka-4-5 sporych marchewek-duża cebula-kilka ząbków czosnku-warzywko-przyprawa do kurczaka-przyprawa barbecue-olejUdka posypujemy przyprawą do kurczaka i barbecue, dodajemy plasterki czosnku i skrapiamy olejem.Marchewkę kroimy w plasterki, cebulę w ćwierćplasterki i posypujemy warzywkiem.Udka podsmażamy na patelni z olejem i przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na pozostały tłuszcz wykładamy warzywa i smażymy do zeszklenia cebulki.Przekładamy warzywa do naczynia tak, aby większa ich część znajdowała się pod udkami.Naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na ok. 50 minut w temp. 180 st. C.Tak przygotowane udka są kruchutkie a jednocześnie wilgotne.Marchewka smakuje wyjątkowo.Dodatek surówki z kiszonej kapusty powoduje, że danie podane np. z ziemniakamismakuje wyśmienicie.Smacznego!