Wykonanie
Chociaż daleko mi do wegetarianki, często zdarza mi się "zapomnieć" o
mięsie i nie przygotowywać go przez dłuższy czas. Jakoś niezbyt mi go brakuje, dopiero rodzina musi mi przypomnieć (bo w wakacje to ja zajmuję się gotowaniem), że może by się tak zjadło coś
mięsnego...;) Tym razem taki był tego efekt. Kolorowe, niekłopotliwe danie w lekko włoskim stylu z wykorzystaniem wspaniałych sezonowych warzyw. Polecam .-
czerwona cebula- mała
czerwona papryka-
papryczka chili- garść (ok. 150g) zielonej
fasolki- 1/3 średniej żółtej
cukinii- 2
pomidory- podwójna
pierś z kurczaka- świeża
bazylia-
słodka papryka-
sól,
pieprzNa niewielkiej ilości
oliwy podsmażyć posiekaną
cebulę.Dodać warzywa pokrojone na niewielkie kawałki.Doprawić i dusić ok. 10 minut.Podzielić
pierś z kurczaka i posypać
przyprawami.Ułożyć na warzywach; dusić do miękkości, odwracając, ok. 30 minut, w międzyczasiewkładając
między pierś a polędwiczkę kilka listków
bazylii, by przeszły smakiem.I oczywiście ozdobić nią na koniec danie.Czas przygotowania: niecała godzinaLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: ok. 300 kcal