Wykonanie
Propozycja na drugie śniadanie lub podwieczorek, z wykorzystaniem
owoców, które są teraz dostępne.
Koktajl
brzoskwiniowy, 1 szklanka to ok. 300g takiego
napoju. Zawiera on aż 7 g
białka na porcję, 5,15 g błonnika czyli 25% dziennego zalecanego spożycia (w przypadku osób zdrowych), zapotrzebowanie na witaminę B12 spełnia w 55%. Zawartość cynku, mikroelementu (niezbędnego do wytwarzania
białek i syntezy kolagenu) przekracza 30% dziennego zapotrzebowania.Przepis na 2 porcje:
kefir o zawartości tłuszczu 2%,
brzoskwinie 6 małych sztuk (wielkością zbliżonych do dużej
śliwki),
cukier 1 łyżeczka, i
otręby żytnie do posypania (4 łyżeczki).Wszystko należy zmiksować,
otręby można posypać tak,jak na zdjęciu.Smacznego!