ßßß
Z góry przepraszam za jakość zdjęć. Niestety babeczki nie miały szans żeby doczekać rana i być sfotografowane w świetle naturalnym :)).Składniki na ciasto kruche:200 g mąki pszennej100 g zimnego masła80 g cukru pudru2 żółtkaszczypta soliPozostałe składniki:400 g słodkiej śmietanki do ubijania 30 %cukier puder wg uznaniaulubione owoce , u mnie malinyulubiona konfitura, dżem, u mnie konfitura z granatów i malinSkładniki na ciasto połączyłam, zagniotłam, uformowałam kulę i umieściłam w lodówce na ok. 30 minut. (Jeżeli ciasto będzie za sypkie można dodać łyżkę zimnej wody. )Po 30 minutach wyjęłam ciasto z lodówki i wyłożyłam nim mini foremki do babeczek ( foremki wcześniej posmarowałam delikatnie masłem i wysypałam bułką tartą ). Umieściłam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i piekłam 15 - 20 minut do momentu zrumienienia. Następnie wyjęłam z piekarnika i ostudziłam.W misce ubiłam śmietanę na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder.Na przygotowane kruche spody łyżeczką nakładałam trochę konfitury, a na wierzch przy pomocy rękawa cukierniczego śmietanę. Całość zwieńczyłam maliną i listkiem mięty. Smacznego :)).

