ßßß Cookit - przepis na Baranina duszona z miętą

Baranina duszona z miętą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
czosnek 1 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
mięta pieprzowa 0.5 łyżek deserowych
kminek 0.5 łyżek deserowych
cebula 2 sztuk
tłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
łopatka barania 70 dekagramów
Wykonanie:
Oddzielić mięso od kości, pokroić na nieduże kawałki, posolić, posypać mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać drobno pokrojony czosnek, kminek i posiekaną cebulę. Zalać wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wsypać miętę, dodać mąkę z octem, chwilę pogotować.
Uwagi:
0,5 łyżeczki suszonej mięty pieprzowej lub kilka listków świeżych
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Autor: Floress
Data: 2009-01-02
ciekawe
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2209/Baranina-duszona-z-mieta