Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
czosnek 1 ząbki
ocet winny 1 łyżek stołowych
mięta pieprzowa 0.5 łyżek deserowych
kminek 0.5 łyżek deserowych
cebula 2 sztuktłuszcz 4 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
łopatka barania 70 dekagramówWykonanie:Oddzielić
mięso od kości, pokroić na nieduże kawałki, posolić, posypać
mąką i obrumienić na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Dodać drobno pokrojony
czosnek,
kminek i posiekaną
cebulę. Zalać
wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 25 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru wsypać
miętę, dodać
mąkę z
octem, chwilę pogotować.Uwagi:0,5 łyżeczki suszonej
mięty pieprzowej lub kilka listków świeżychPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: FloressData: 2009-01-02ciekaweDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: