Wykonanie
            Nie wiem, czy cokolwiek może się równać z zapachem i smakiem świeżo upieczonych bułeczek o poranku. Uwielbiam testować coraz nowsze przepisy na domowe 
pieczywo i dlatego dziś chcę się z 
Wami podzielić kolejnym.Szczerze polecam upiec sobie te bułeczki w jakiś spokojny, leniwy poranek. :)

Składniki na 8 bułeczek7g świeżych 
drożdży3/4 szklanki ciepłej 
wodyokoło 2 szklanki 
mąki (u mnie jasna orkiszowa)łyżka 
cukruszczypta 
soliłyżka 
masłaZ 
drożdży, 
cukru i 
wody robimy rozczyn - odstawiamy na 15 minut do spienienia.
Masło topimy i studzimy.Do rozczynu dodajemy 
mąkę, 
sól i 
masło. Zagniatamy elastyczne ciasto i odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia.Po tym czasie jeszcze raz szybko zagniatamy ciasto. Formujemy osiem małych bułeczek i układamy je na blasze wyłożonej papierem.Pozostawiamy je do ponownego wyrośnięcia na jakieś 20-30 minut. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-20 minut.Smacznego!
