Wykonanie
Nie mam Wam dziś za wiele do opowiedzenia. Jakoś nie mam nastroju na dłuższego posta, ale mam nadzieję, że te ziemniaczki zrekompensują wszystkie
braki tekstowe :)Przepis pochodzi z magazynu Moje Gotowanie - lekko zmodyfikowany.
Ziemniaki w paczuszkach
Składniki:Dokładnych proporcji nie podaję, bo sama robiłam na oko i zgodnie z moim gustem. Miałam ok. 600g
ziemniaków na 3 osoby, 2 ząbki
czosnku i pół opakowania
sera.
ZiemniakiOpakowanie
sera z pleśnią - u mnie Turkusowy
CzosnekRozmarynLubczykOdrobina
oliwyZiemniaki obieramy/szorujemy i kroimy na grube plastry. Obgotowujemy w osolonym wrzątku przez 10 minut.Z papieru do pieczenia wycinamy spore kwadraty. Na każdym układamy porcję:
ziemniaki przekładamy kawałeczkami
sera, posypujemy grubo posiekanymi
ziołami i delikatnie skrapiamy
oliwą. Zawijamy nasze pakunki i związujemy każdy na czubku nitką.Pieczemy w 220 stopniach przez 10 minut.Smacznego!P.S. NAPRAWDĘ są pyszne, to nie ściema. Koniecznie spróbujcie, albo będziecie ubożsi o wspaniałe doświadczenie smakowe :)