ßßß Cookit - przepis na Jajecznica z parmezanem, szczypiorkiem i mlekiem

Jajecznica z parmezanem, szczypiorkiem i mlekiem

nazwa

Wykonanie

Zauważyłam ciekawy symptom. Powinno się go chyba określać mianem "syndromu kulinarnego blogera" ponieważ właśnie tutaj dopatruję się źródła. Mianowicie, nie umiem już jeść zupełnie "zwykłych" posiłków. Zaczęłam nadmiernie przywiązywać uwagę to nie tylko smaku, ale i wyglądu tego co jem - nawet zwykła kanapka powinna mieć styl :) Oprócz wyglądu cieszę się dodając do moich potraw coś nowego, nietypowego. Właśnie stąd wzięła się potrzeba zjedzenia innej jajecznicy niż tradycyjna na maśle, z szynką czy cebulką.
Potrzebujemy: (na dwie porcje)
4 j ajek
2 łyżek parmezanu
ok 2 łyżek mleka
garści szczypiorku
soli
łyżki lub dwóch masła
Jaj a wbijamy do miseczki. Dodajemy parme zan, m leko i sól do smaku, b ełtamy po rządnie.
Nagrzewamy patelnię i roztapiamy na niej masło. Wylewamy masę jajeczną. Gdy jajecznica zacznie się ścinać dodajemy posiekany szczypiorek, smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji.
Źródło:http://rozgardiaszkuchenny.blogspot.com/2013/03/jajecznica-troche-inaczej.html