Wykonanie
Zauważyłam ciekawy symptom. Powinno się go chyba określać mianem "syndromu kulinarnego blogera" ponieważ właśnie tutaj dopatruję się źródła. Mianowicie, nie umiem już jeść zupełnie "zwykłych" posiłków. Zaczęłam nadmiernie przywiązywać uwagę to nie tylko smaku, ale i wyglądu tego co jem - nawet zwykła kanapka powinna
mieć styl :) Oprócz wyglądu cieszę się dodając do moich potraw coś nowego, nietypowego. Właśnie stąd wzięła się potrzeba zjedzenia innej jajecznicy niż tradycyjna na
maśle, z
szynką czy
cebulką.
Potrzebujemy: (na dwie porcje)4 j ajek2 łyżek
parmezanuok 2 łyżek
mlekagarści
szczypiorkusoliłyżki lub dwóch
masłaJaj a wbijamy do miseczki. Dodajemy
parme zan, m
leko i
sól do smaku, b ełtamy po rządnie.Nagrzewamy patelnię i roztapiamy na niej
masło. Wylewamy masę jajeczną. Gdy jajecznica zacznie się ścinać dodajemy posiekany
szczypiorek, smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji.