Wykonanie
Dziś przedstawiam kolejny sposób na wykorzystanie
kaszy jęczmiennej podczas porannego śniadania. Ta wersja jest chyba jeszcze lepsza od wczorajszej i z pewnością równie pożywna. Polecam!
Składniki:30 gram
kaszy jęczmiennej (1/3 woreczka)0,5 szklanki
mleka1 łyżka
miodu1 łyżeczka
kakao1 łyżka uprażonych na patelni
płatków migdałówPrzygotowanie:Jeżeli nie macie ugotowanej
kaszy i uprażonych
migdałów, to oczywiście powinniście zacząć od tego. Ja miałam pozostałości z wcześniejszych dań więc i moja praca była ułatwiona. Zaczęłam od wstawienia
mleka w małym garnuszku i dodaniu do niego
kaszy. Od razu dodałam także
miód i
kakao i gotowałam przez 2-3 minuty. Przelałam do miseczki i posypałam
płatkami migdałów, śniadanie gotowe.