Wykonanie
Fasolka szparagowa smakuje pod każdą postacią. Smażona
fasola szparagowa jest pyszna.
Składniki:
fasolka szparagowa lub inna,
olej,
oliwa,
sól,
pieprz,
natka pietruszkiPrzygotowanie:
Fasolkę obrać, obcinając koniuszki, umyć i wrzucić na gorący
olej, posolić i smażyć przez 5-8 minut, mieszajac. Jeśli się przypala, podlać
wodą lub rosołem i jeszcze 5 minut poddusić pod przykrywką, następnie zdjąć przykrywkę i zredukować
wodę, uważając, aby się
fasolka nie przypaliła. Polać
oliwą z oliwek, zdjąć z ognia, wsypać
natkę pietruszki, przełożyć na piękny półmisek i podawać od razu lub na zimno.
Smażona
fasolka to świetna przystawka zarówno na ciepło jak i na zimno.