ßßß
Cookit - przepis na Fasolka po bretońsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Fasolka po bretońsku
Składniki
Fasola
Łopatka
Kurczak
Cebula
Przecier pomidorowy
Ziele angielskie
Liść laurowy
Pieprz
Sól
Wykonanie
Składniki:1 kg
fasoli
1/2 kg
łopatki
2 wędzone nogi z
kurczaka
1 duża
cebula
lub 2 małe2 szklanki
przecieru pomidorowego
ziele angielskie
,
liść laurowy
,
pieprz
w ziarenkach
sól
,
pieprz
Dzień wcześniej moczymy
fasolę
. Następnego dnia zalewamy zimną
wodą
i zagotowujemy. Odlewamy pierwszą
wodę
. Wlewamy świeżej
wody
i gotujemy ok. 1 godziny. Dodajemy
przyprawy
(
ziele angielskie
,
liść laurowy
,
pieprz
w ziarenkach). Kroimy
cebulę
w kostkę i dodajemy do
fasoli
. Dodajemy całe nogi wędzone i pokrojoną
łopatkę
w kostkę.Gotujemy kolejną godzinę. Wyjmujemy nogi wędzone i obieramy.
Mięso
kroimy na drobne kawałki i dodajemy do garnka. Zalewamy
przecierem pomidorowym
. Jeśli
fasola
już zmiękła, dodajemy
soli
i
pieprzu
do smaku. Gotujemy jeszcze chwilkę. Smacznego
Źródło:
http://tojestpyszne.blogspot.com/2015/01/fasolka-po-bretonsku-skadniki-1-kg.html
Przepisy powiązane
Rosołek pełen zdrowia
Rosołek pełen zdrowia
Rosołek pełen zdrowia
Rosołek pełen zdrowia
Rosołek pełen zdrowia
Składniki powiązane (0)