Wykonanie
Składniki na 12 muffinek.
Powyższe cudo stało się inspiracją do stworzenia słodkich i ślicznych muffinek ;)Składniki suche:1 i 1/2 szklanki
mąki pszennej2 łyżki
kakao2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
sody1/2 szklanki
brązowego cukruSkładniki mokre:2
jajka1/2 szklanki
maślanki1/2 szklanki
olejuDodatki:3/4 opakowania hershey cookies'n'creme wraz z posypką4
truskawkiPrzepis:W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy.Przygotowane ciasto na muffinki przekładamy do papilotek, które umieszczone są w formie do pieczenia muffinek do 2/3 ich wysokości. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy ok. 25 minut.Po upieczeniu wyjmujemy muffiny z formy i pozostawiamy do ostygnięcia.Po tym czasie do szprycy nakładamy kremu hershey i nadziewamy nim muffiny.Wierzch wszystkich muffin ozdabiamy odrobiną kremu, posypujemy posypką.
Truskawki kroimy w cienkie plastry, którymi ozdabiamy wierzch muffin.