Składniki:2 opakowania zupek chińskich2 szklanki wrzątku2 piersi kurczaka1 puszka kukurydzy1 papryka czerwona świeża3 ogórki konserwowe3 łyżki majonezuSól, pieprzPrzepis:Pierś kurczaka kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 minut, do miękkości mięsa. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Zupki chińskie kruszymy i przesypujemy do głębokiego naczynia, dodajemy jedno opakowanie przypraw (bez oleju) i zalewamy dwoma szklankami wrzątku. Przykrywamy naczynie z makaronem i odstawiamy na ok. 5 minut. Następnie odcedzamy makaron i pozostawiamy do wystygnięcia. W tym czasie kroimy paprykę i ogórki w drobną kosteczkę. Do miski przesypujemy odcedzoną kukurydzę, paprykę, ogórki, kurczaka i dodajemy makaron. Całość dokładnie mieszamy dodając majonez oraz sól i pieprz do smaku.