ßßß
Składniki (na 2-3 osoby):1 podwójna pierś kurczaka1 mała cebulka1 jajko1 łyżka mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki papryki ostrej1 łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzuOlej do smażeniaPrzepis:Pierś kurczaka kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Cebulkę również kroimy na drobną kosteczkę i dodajemy do kurczaka. Do miski wbijamy jajko, dodajemy mąkę, paprykę, sól oraz pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowane mięso umieszczamy w lodówce na minimum 4 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy olej na patelni i nakładamy po ok. 2 łyżki i smażymy do zarumienienia z każdej strony. Po usmażeniu kotleciki osuszamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami.