Wykonanie
Hej ho!I znowu te muffiny, chyba się w nich zakochałam ;)) No ale jak tu się nie oprzeć takiej prostocie i wikwintności w smaku... ach!Składniki suche:2 szklanki
mąki1 łyżeczka
proszku do pieczenia0,5 łyżeczki
sody oczyszczonej1 szklanka
cukru pudruSkładniki mokre:0,5 kostki
margaryny roztopionej i ostudzonej1 jogurt/1 szklanka
mleka1
jajkoNadzienie: pół puszki masy krówkowej (ja użyłam tej o smaku
kokosowym <3)Składniki suche mieszamy ze sobą, mokre również, a następnie wszystko razem łączymy i delikatnie mieszamy na jednolite ciasto (najlepiej łyżką). Do papilotek nakładamy jedną łyżkę ciasta, jedną łyżeczkę masy krówkowej i przykrywamy wszystko jedną łyżką ciasta. Muffiny wsadzamy do nagrzanego (!) piekarnika na ok. 180C i pieczemy jakieś 20-25 minut. Po upieczeniu wyciągamy muffiny z formy i czekamy aż ostygną. Po ostygnięciu możemy udekorować muffiny
cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaję do akcji: