Wykonanie
Zaczarujmy wiosnę słodkimi muffinkami z
konfiturą truskawkową! Może to ją skusi, aby wreszcie nastała ? Bo śnieg za oknem i dziec i lepiące bałwana w kwietniu to co raz mniej zabawne, jeszcze trochę a czeka nas Epoka lodowcowa ;pMufinki z serduszkamiSkładniki15 gram
margaryny100 gram
cukru pudru3-4 łyżki
mleka1
jajko100 gram
mąki tortowej½ łyżeczki
sody1 łyżeczka
proszku do pieczeniakonfitura truskawkowa1.
Cukier puder zmiksować z
margaryną na gładką masę, dodać
jajko,
mleko, wymieszać.2. Do drugiej miski przesiać
mąkę,
proszek do pieczenia i
sodę.3. Połączyć wszystkie składniki na gładką masę.4. Napełniać formę wkładając do każdego papilotka 1 łyżkę masy, łyżeczkę
dżemu i masę, do 2/3 wysokości papilotka.5. Piec w temp. 180 stopni ok 20 minut, aż będą miały złoty kolor.6. Upieczone dekorować lukrem (ubić pianę z 1
białka na sztywno, dodawać powoli
cukier puder - 1 szklankę i
sok z cytryny) muffinki dekorować wiórkami, posypka,
płatkami migdałowymi lub czekoladowymi serduszkami.