ßßß
A teraz przyjemności ;)2 szklanki mąki tortowej0,5 kostki margaryny1/2 szklanka cukru1 opakowanie cukru waniliowego1 jajko4 łyżki pasty tahini ciemnej1/2 łyżeczki cynamonu mielonegoMożna dodać 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, ale nie jest to konieczne (ja nie dodawałam)Zagniatamy ciasto, które nie powinno się kleić za bardzo do rąk. Z ciasta formujemy kulki wielkości dużego orzecha włoskiego i spłaszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Można dodatkowo posypać i przyklepać odrobinę sezamu na każde ciastko.Ciastka wkładamy do nagrzanego do 170C piekarnika i pieczemy 15-20minut.Po wyciągnięciu ciasteczek z piekarnika pozostaje już tylko przygotować herbatkę (ja wybrałam pomarańczową Earl Grey) i zajadać! Smacznego! :)



Zapraszam do polubienia mojego profilu na facebook'u :)KLIKSerdecznie zapraszam do sklepu Gillian McKeith, gdzie możecie kupić bardzo wysokiej jakości produkty organiczne i nie tylko!