Wykonanie
SPAGHETTI Z CZERWONYM PESTO,
BAZYLIĄ ORAZ
POMIDORKAMI CHERRYDzisiejszy wpis będzie już drugim z
serii "Znalezione na sklepowych półkach" - chciałabym, aby ten cykl przybliżył Wam dania z mało wymyślnych produktów, na każdą kieszeń i dostępnych w większości sklepów. Przy każdym przepisie podam również orientacyjną cenę całości, więc zobaczycie jak łatwe i tanie może być modne gotowanie.Znowu natknęłam się na pesto - tym razem w TESCO - Red Pesto Italian Quality - w słoiczku. Dokupiłam do niego
makaron spaghetti oraz
pomidorki cherry na wagę i popędziłam do domu. Dzisiaj u mnie wszystko odbywało się w biegu...
SKŁADNIKI:1/2 opakowania
makaronu spaghetti, (3,39pln)200g
pomidorków cherry, (3,32pln)
słoiczek Red Pesto, (3,99pln)1/2 opakowania
sera tartego, (2,49pln)łyżka
oliwy,
pieprz, suszona
bazylia,CENA: 13 , 20 plnWYKONANIE:
Makaron gotujemy al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gdy już będzie gotowy, odcedzamy, skrapiamy
oliwą i przerzucamy na patelnię. Następnie mieszamy z pesto i dodajemy
starty ser. Przyprawiamy. Podajemy z pokrojonymi
pomidorkami cherry.SMACZNEGO !!!