Wykonanie
BAGIETKI Z
KURCZAKIEM I
MOZZARELLĄKurczak na butelce upieczony! Kochani miał 1,5 kg więc oczywiście połowa
kurczaka została na dzień dzisiejszy. Zatem szybkie odwiedziny w TESCO - w rączkę na
nabiale mozzarella i świeża
bagietka :) Pomysł był cudowny! Szybkie i pomysłowe wykorzystanie "resztek" niedzielnego obiadu... ażeby się nie przejadło - to w innym wydaniu.Składniki:1 opakowanie
mozzarelli,1 duża
francuska bagietka,skrojone plastry z mojego upieczonego wcześniej
kurczaka - nie pytajcie z jakiej części... mi to wyglądało na
mięso z piersi :)
bazylia,
oregano,szczypta świeżo mielonego
chilli,
masło z dodatkiem
oliwy z oliwek (nowość
DELMY)Wykonanie oczywiście
banalne! Ma być szybko, bo przecież zmęczeni i wygłodniali jesteśmy po pracy...
Bagietkę rozkrawamy, smarujem y
masłem. Następnie kładziemy plasterki
kurczaka i
mozzarelli. Oczywiście można dodać według uznania na przykład plasterki
pomidora - ja niestety nie zdążyłam zakupić, a w domu żaden się nie ostał. Doprawiamy. Wstawiamy na 6-10 minut (trzeba obserwować - nie zwróciłam uwagi na zegarek!) do piekarnika nagrzanego do max. 140C.Et voila Moi
Drodzy obiad gotowy! Pamiętajmy nie zawsze musimy zajadać się dwoma daniami - zakąski w tym wydaniu są pyszne i sycące... Oczywiście można by zrobić do tych
bagietek jakąś lekką
sałatkę!SMACZNEGO !!!